Igiena hainelor. Informații document

igiena hainelor

Igiena personală – Idei și sfaturi esențiale pentru un aspect îngrijit

Activitatea normal a organismului e posibil doar la temperatura permament normal de 36,6. Dac temperatura mediului nconjurtor este foarte scazut, sau invers, foarte ridicat, atunci organismul nu-i poate pstra temperatura normal.

Igiena corpului necesita, mai intai de toate, pastrarea curateniei pielii. Rolul pielii pentru organism e foarte mare. Alaturi de plamani pielea participa la respiratie: prin glandele sudariparein fiecare zi se excreta din organism in jur de ml de apa transpiratiacu ajutorului careia se elimina din organism substantele toxice, ce apar in urma activitatii vitale a corpului.

De aceea omul i amenajeaz locuina, poart haine, adic creaz condiii, prin care s elimine oscilaiile brusce ale temperaturii. Pe noi ne nclzete nu att haina, ct stratul de aer, ce se menine ntre corp i hain i ntre diferite straturi ale hainei, precum i crema antirid vichy forum porii esturii.

Igiena Imbracamintei

De aceea e foarte important, ca porii hainei s nu fie astupai nici cu umezeal, nici cu murdrie, nici cu colb. Pentru aceasta, haina trebuie regulat spalat si curit. Nemijlocit, pe piele se mbrac lenjeria. Ea absoarbe n sine sudoarea eliminat din glandele sudoripare. Pe ea nimeresc diferii microbi, sub aciunea murdriei, ce le servete ca mediu de nmulire, ei ncep s elimine mirosuri neplcute.

De aceea e necesar, nu mai rar de o dat pe sptmn, de a schimba lenjeria de corp.

igiena hainelor

Lenjeria murdar nu trebuie pstrat pn la splare n ncperea locuinei, ea trebuie pastrat ntr-un co nchis sau ntr-o lad. Hainele i lenjeria trebuie s fie de o anumit masur i s corespund cu anotimpul anului. Hainele sportive trebuie s corepsund caracterului ocupaiei diferitor tipuri de sport i regulilor de competiii.

igiena hainelor

O importan deosebit l are costumul sprotiv pentru tipurile de sport de iarn, pentru c hainele necorespunztoare uoare i nu prea calde - pot fi pricina rcelilor. Sunt inadmisibile hainele de prisos n timpul antrenamentului, cnd se elimin din organism mai mult caldur. BIZERA Crema cea mai buna antirid Asisteni medicali generaliti I A Lenjeria de corp, care are contactul direct cu pielea, trebuie s fie confecionat numai din materiale naturale: bumbac, in, igiena hainelor, ln, pentru a nu produce alergii, pentru a avea un gradient termic foarte apropiat cu corpul uman, neiritnd i obosind sistemul nervos s absoarb excesul de cldur i transpiraie ct mai repede i bine, pentru a nu fi obligate "aclimatizoarele corpului" s intre n fucie pentru reglarea temperaturii i umiditii.

Igiena imbracamintei referat

Croiala lenjeriei de corp trebuie s fie adaptat formelor i dimensiunilor. Aceasta pentru a nu trangula circulaia sngelui sau igiena hainelor i micarea segmentelor corpului prin dimensiuni mici, iar cele prea largi fac cute, care, n timp, irit pielea i deranjeaz.

Hainele de protecie feresc individul de agresiuni fizice, chimice, biologice. Muncitorii din igiena hainelor igiena hainelor sticlarii au oruri din piele, bocanci metalici i mti pe fa, pentru a fi protejai de cldur mare i achii incandescente. Muncitorii din frigorifere sau din industria chimic sau cei ce lucreaz n laboratoare de analize medicale igiena hainelor s poarte halate sau combinezoane, ca s nu vin n contact direct cu ceea ce prelucreaz.

Reguli de igienă personală

Tot mbrcminte de protecie trebuie s poarte i cei ce trebuie s protejeze mediul nconjurtor, cu grij de a nu-l polua sau infecta de pe propriul corp. Cei ce lucreaz n industria alimentar, n industria de medicamente, n laboratoare de bacteriologie, n industria de electrice au costume ce i acoper, dar i buctarii, osptarii, ngrijitoarele copiilor mici trebuie s evite contactul personal cu ce este n jur.

  • Activitate de informare reguli de igiena
  • Îmbrăcăminte exterioară și accesorii Importanța curățeniei În fiecare dimineață, miliarde de oameni iau un duș, își spală dinții, se spală.
  • Elimina ridurile la 60
  • Cum să spăl rufele acum?
  • Doar ser natural anti-îmbătrânire nutritiv

Hainele de iarn, mcar cele pentru copii, trebuie s fie ecologice, din ln, bumbac, in sau blan. Dac sunt prea groase, prea grele sau acoper prea mult din suprafaa corpului, oblignd la efort, nu numai c nu-i ating scopul, dar chiar duneaz, fcnd ca omul s se nclzeasc n exces sau s transpire.

igiena hainelor

Hainele de var trebuie s pzeasc omul de insolaie, de cldura excesiv sau de deshidratare. Materialele din bumbac protejeaz ca un ambalaj de termos corpul, ce va avea o temperatur constant.

Igiena pantofilor și a hainelor. Grijă de haine și încălțăminte

Materialele sintetice sunt ca o pelicul etan peste piele, blocnd evaporarea transpiraiei, care este mecanismul fiziologic al termoreglrii.

Hainele de ploaie - pn la era antibioticelor, oamenii erau foarte prudeni n faa riscului de a fi udai pn la piele, fiind considerat egal cu boal i chiar moarte. O cma ud perturb termoreglarea corpului chiar i vara, iar a trata o pneumonie sau tuberculoz, chiar i n prezent, este dificil, scump i de durat.

Acum, igiena hainelor de performanele moderne ale tehnicii i mod ei, se gsesc i se pot lua n poet, n geant, n buzunar, mcar o umbrel pliant i o pelerin dintr-o folie pliat la dimensiunile unei batiste, pentru a nu fi surprini, nepregtii, de ploaie.

Documente similare cu Igiena imbracamintei.

Mai multe despre acest subiect