Termeni si conditii de utilizare

1. DEFINITII

SITE - Domeniul creativefood.ro si subdomeniile acestuia incluzand, dar nelimitandu-se la, site-ul public disponibil www.creativefood.ro

CONTINUT este definit astfel:

 1. toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

 2. continutul oricarui buletin informativ sau e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre CREATIVEFOOD prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

 3. orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al CREATIVEFOOD UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

 4. informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de CREATIVEFOOD intr-o anumita perioada;

 5. informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care CREATIVEFOOD are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

 6. date referitore la CREATIVEFOOD, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

UTILIZATOR - Persoana fizica sau juridica, de drept public sau privat, care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre CREATIVEFOOD si acesta si fara a necesita un CONT.

CONT - ansamblul format dintro adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITEULUI, prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT - Persoana fizica sau juridica, de drept public sau privat, care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre CREATIVEFOOD si acesta, sau persoana fizica sau juridica, care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de CREATIVEFOOD si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT la distanta - conform definitiei cuprinse in O.U.G. 34/2014

BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre CREATIVEFOOD intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea CREATIVEFOOD cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre CREATIVEFOOD catre CLIENT, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre CREATIVEFOOD, indiferent de modalitatea de livrare

2. POLITICA GENERALA

2.a. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre CREATIVEFOOD si acesta.

2.b. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

2.c. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.creativefood.ro.

2.d. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului,UTILIZATORUL sau CLIENTUL este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, CREATIVEFOOD sau oricarui tert cu care CREATIVEFOOD are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.e. In cazul in care UTILIZATORUL sau CLIENTUL nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:

2.f.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de CREATIVEFOOD prin intermediul site-ului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea CREATIVEFOOD de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea CREATIVEFOOD.

2.f.2. CREATIVEFOOD va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.f.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.g. CLIENTUL / UTILIZATORUL poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.h. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.e, acesta poate sa contacteze CREATIVEFOOD, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la CREATIVEFOOD destinate acestui scop.

2.i. CLIENTUL nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui CONTRACT, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor CONTRACTELOR neonorate fata de CREATIVEFOOD.

2.j. In cazul in care CLIENTUL a achitat contravaloarea tuturor CONTRACTELOR neonorate fata de CREATIVEFOOD si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului, pe perioada derularii unei COMENZI, CREATIVEFOOD va anula COMANDA acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

4. CONTINUT

4.a.Tot continutul, incluzand dar nelimitandu-se la imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectuala a CREATIVEFOOD sau al unor terti, caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept, al respectivului continut, pentru care CREATIVEFOOD detine licenta de utilizare si/sau publicare.

4.b.UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de CREATIVEFOOD, includerea oricarui continut in afara siteului CREATIVEFOOD, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CREATIVEFOOD asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al CREATIVEFOOD.

4.c. Orice continut la care UTILIZATORUL sau CLIENTUL are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CREATIVEFOOD si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea CREATIVEFOOD cu referire acel continut.

4.d.UTILIZATORUL sau CLIENTUL poate copia, transfera si/sau utiliza continut, numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.

4.e. In cazul in care CREATIVEFOOD confera UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care UTILIZATORUL are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea CREATIVEFOOD pentru respectivul UTILIZATOR, CLIENT sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului acordului de utilizare.

4.f. Nici un continut transmis catre UTILIZATOR sau CLIENT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CREATIVEFOOD si/sau al angajatului CREATIVEFOOD care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

4.g. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

4.h. Pentru sesizari in privinta unor incalcari ale drepturilor de autor CREATIVEFOOD pune la dispozitie adresa de e-mail office@creativefood.ro la care pot fi facute sesizarile.

5. CONTACT

5.a. CREATIVEFOOD publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa, de catre CLIENT sau UTILIZATOR

5.b. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, UTILIZATORUL sau CLIENTUL permite CREATIVEFOOD sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloace electronice.

5.c. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea CREATIVEFOOD de a contacta UTILIZATORUL sau CLIENTUL.

5.d. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate CREATIVEFOOD se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI si CREATIVEFOOD, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea CREATIVEFOOD in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

5.e. CREATIVEFOOD isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

6. BULETIN INFORMATIV/ NEWSLETTER

6.a. Primirea buletinului informativ presupune completarea unui formular de catre UTILIZATOR sau CLIENT si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord.

6.b. Datele preluate de la UTILIZATOR sau CLIENT in scopul expedierii buletinului pot si vor fi folosite de catre CREATIVEFOOD in limitele Politicii de confidentialitate.

6.c. Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre UTILIZATOR sau CLIENT, se poate face in orice moment:

6.c.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit.

6.c.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.

6.c.3. Prin contactarea CREATIVEFOOD, conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

6.d. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

6.e.CREATIVEFOOD isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite buletinul informativ, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice UTILIZATOR sau CLIENT care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea CREATIVEFOOD, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

6.f.CREATIVEFOOD nu va include in buletinele sale informative transmise UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al CREATIVEFOOD, la momentul expedierii buletinului.

7. VANZARE ON LINE

7.a. Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont.

7.a.1. Pentru a i se permite accesul la serviciu UTILIZATORUL va trebui sa accepte prevederile documentului.

7.a.2. CREATIVEFOOD poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.

7.a.3. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.

7.a.4. In situatia in care se descopera accesari de acest gen, ale contului, CREATIVEFOOD isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul CLIENTULUI la continut sau serviciu.

7.b. Produse si servicii

7.b.1. CREATIVEFOOD poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CREATIVEFOOD are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

7.b.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului pot fi destinate uzului personal al CLIENTULUI sau pot fi destinate recomercializarii, de catre acesta, catre terti.

7.b.3.CREATIVEFOOD poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor CLIENTI.

7.b.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site includ TVA.

7.b.5. Tarifele produselor sau serviciilor pot fi afisate pe site si in alta moneda in afara de RON, inclusiv in functie de limba interfetei, aleasa voluntar de catre CLIENT sau UTILIZATOR.

7.b.6. Tarifele produselor si/sau serviciilor afisate pe site in alta moneda decat RON au caracter pur informativ si pot diferi ca exprimare echivalenta in RON, in functie de paritatea folosita de catre CREATIVEFOOD.

7.b.7. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.

7.b.8. In cazul platilor online CREATIVEFOOD nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

7.b.9. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CREATIVEFOOD, acestea fiind cu titlu de prezentare.

7.b.10. In descrierea produselor si/sau serviciilor CREATIVEFOOD isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

7.c. Valabilitatea ofertei

7.c.1. CREATIVEFOOD isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site, fara notificarea in prealabil a UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI.

7.c.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.

7c.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

7.c.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor, dintr-o comanda emisa, nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia, decat cu acordul partilor.

7.c.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

7.c.6. CLIENTUL poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.

7.c.7. CLIENTUL poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 8.9

7.d. Comanda online

7.d.1. CLIENTUL poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

7.d.2. Prin finalizarea comenzii CLIENTUL consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

7.d.3. Prin finalizarea comenzii CLIENTUL consimte ca CREATIVEFOOD poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de CREATIVEFOOD, in functie de scop/situatie:

 • 7.d.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de CLIENT.

 • 7.d.3.2. Validarea de catre CLIENT a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 7.d.3.1, si incluzand, in functie de situatie, si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, montaj, training, extensie garantie, etc)

 • 7.d.3.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

7.d.4. CREATIVEFOOD poate denunta automat comanda efectuata de catre CLIENT, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

 • 7.d.4.1. datele furnizate de catre CLIENT, pe site, sunt incomplete sau incorecte

 • 7.d.4.2. activitatea CLIENTULUI pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea CREATIVEFOOD si/sau partenerilor acestuia

 • 7.d.4.3. fara nicio justificare.

7.d.5.CLIENTUL poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 7.d.3..

7.d.6. Din momentul in care CLIENTUL valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care CREATIVEFOOD informeaza CLIENTUL cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.U.G. 34/2014 art. 2, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.

7.d.7. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea CREATIVEFOOD, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

7.d.8. In cazul in care un CLIENT isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre CLIENT inainte de momentul modificarii.

7.e. Comanda telefonica

7.e.1. CLIENTUL / UTILIZATORUL poate efectua comenzi telefonice asistat de un reprezentant CREATIVEFOOD.

Termenii si conditiile mentionate in acest document se aplica si in cazul comenzilor telefonice.

7.f. Contract si finalizare

7.f.1. CREATIVEFOOD va include in coletul expediat catre CLIENT toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre CLIENT.

7.f.2. CREATIVEFOOD va facilita informarea CLIENTULUI asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sau contractul.

7.f.3. CONTRACTUL la care se adauga documentele care atesta livrarea catre CLIENT a produselor contractate de acesta, de partea CREATIVEFOOD, devine CONTRACT ONORAT.

7.g. Transport

7.g.1. Clientul poate opta numai pentru una dintre variantele de transport ale produselor/serviciilor achizitionate, disponibila pe site, la momentul efectuarii comenzii, indiferent de tipul comenzii sale.

7.h. Calitate si garantii

 • 7.h.1. Calitatea si garantia conformitatii produselor CREATIVEFOOD revine in totalitate CREATIVEFOOD.

 • 7.h.2. Calitatea si conformitatea oricarui alt produs sau serviciu furnizat de catre CREATIVEFOOD, dar dobandit in urma contractarii acestuia de la un tert, revine in totalitate acestuia.

 • 7.h.3.CREATIVEFOOD nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare pe site.

 • 7.h.4 Toate produsele comercializate de catre site-ul creativefood.ro, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare. Produsele vandute sunt insotite de Certificate de garantie .

7.i. Returnarea produselor

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

7.i.1. CLIENTUL poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT, in urmatoarele situatii:

 • 7.i.1.1. Produsul care nu este conform cu specificatiile de pe site

 • 7.i.1.2. Coletele ce prezinta deteriorari severe

 • 7.i.1.3. Produsele ce au fost livrate gresit

 • 7.i.1.4. Produsele care au caracteristici comandate eronat

 • 7.i.1.5. Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor" conf. O.U.G. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind Formularul de returnare si/sau alte tehnici de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G. 34/2014.

7.i.2.CLIENTUL este obligat sa notifice CREATIVEFOOD, cu privire la intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in cazul art. 7.i.1.5.

7.i.3. CLIENTUL este obligat sa notifice CREATIVEFOOD, intentia sa de a-i fi inlocuite produsele achizitionate, conform art.7.i.1.4, prin orice mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in conformitate cu art 7.i.1.5.

7.i.4.CLIENTULUI care a notificat CREATIVEFOOD conform art 7.i.2 / art 7.i.3, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la CREATIVEFOOD in maxim 14 zile calendaristice de la data expedierii notificarii, in caz contrar CREATIVEFOOD considerand cererea nefondata/invalida.

7.i.5. CLIENTUL isi poate exercita drepturile specificate la art 7.i.1 intr-un magazin al CREATIVEFOOD.

7.i.6. CLIENTUL CREATIVEFOOD nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT, si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii:

 • 7.i.6.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.i.1.4.

 • 7.i.6.2. Cererea de returnare in cazul art. 7.i.1.2 sau 7.i.1.3 cauzata de oricare situatie prevazuta la 7.i.1 are data de expediere care depaseste perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform art 7.i.1.5, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

 • 7.i.6.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 8.9.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

7.i.7. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului.

7.i.8. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 7.i.1.4, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

7.i.9. In cazul in care CLIENTUL a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.i.1.4, iar CREATIVEFOOD nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi CLIENTULUI contravaloarea produsului si in conformitate cu 7.i.7.

7.i.10. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre CLIENT, nu se ramburseaza.

7.i.11. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre CLIENT.

7.i.12. Daca aveti probleme legate de o comanda, ce nu pot fi rezolvate prin Formularul de Retur, prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura cu dna Cecilia Dumitrescu pentru o conciliere interna gratuita, email: support @ creativefood.ro.

8. FRAUDA SI SPAM

8.a. CREATIVEFOOD nu solicitã CLIENTILOR sau UTILIZATORILOR sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

8.b. Exceptie de la art. 8.a fac numai CLIENTII persoane juridice, in sensul obtinerii de catre CREATIVEFOOD a numarului de cont, respectiv a bancii CLIENTULUI, in numele caruia se va face facturarea unei comenzi, in cazul unei Comenzi telefonice.

8.c. CLIENTUL / UTILIZATORUL isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

8.d. CREATIVEFOOD declina orice responsabilitate, in situatia in care un UTILIZATOR / CLIENT ar fi / este prejudiciat, sub orice forma, de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele CREATIVEFOOD.

8.e. CLIENTUL sau UTILIZATORULUl va informa CREATIVEFOOD asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.f. CREATIVEFOOD nu promoveaza SPAM-ul.

8.g. Orice CLIENT / UTILIZATOR care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta oricand pentru stergerea acesteia.

8.h. Comunicarile realizate de catre CREATIVEFOOD prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

8.i. Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a siteului/continutul si/sau CREATIVEFOOD si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

8.i.1. de a accesa datele de orice tip ale altui CLIENT / UTILIZATOR prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

8.i.2. de a altera sau altfel modifica continutul siteului sau Continutului expediat, prin orice metoda, de catre CREATIVEFOOD catre CLIENT / UTILIZATOR.

8.i.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul

8.i.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat, prin orice mijloc, de catre CREATIVEFOOD catre CLIENT / UTILIZATOR, atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

9. LIMITAREA RESPONSABILITATII

9.a. CREATIVEFOOD nu poate fi tinuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe continut.

9.b. CREATIVEFOOD nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.

9.c. In cazul in care un CLIENT / UTILIZATOR considera ca un Continut expediat, prin orice mijloc, de catre CREATIVEFOOD, violeaza drepturile de autor sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii CREATIVEFOOD, conform detaliile de contact , astfel incat CREATIVEFOOD sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

9.d. CREATIVEFOOD nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica, partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert, orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al CREATIVEFOOD

9.e. CREATIVEFOOD nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

9.f. CREATIVEFOOD este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre UTILIZATOR sau CLIENT prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al CREATIVEFOOD, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube, de orice natura, de partea UTILIZATORULUI, CLIENTULUI si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

9.g. CREATIVEFOOD nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

9.g.1.»serviciul va fi potrivit cerintelor clientului

9.g.2.»serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

9.g.3.»produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost, prin intermediul serviciului, vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

9.h. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

10. FORTA MAJORA

10.a. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

10.b. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

10.c. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

10.d. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract, fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

10.e. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.c.

11. LITIGII

11.a. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre CREATIVEFOOD Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele "Termeni si conditii de utilizare".

11.b. Orice disputa cu referire la prezentele "Termeni si Conditii" care ar putea sa apara intre CLIENT / UTILIZATOR si CREATIVEFOOD se va rezolva pe cale amiabila.

11.c. CREATIVEFOOD nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

11.d. Orice disputa de orice fel (exclusiv art. 11.b) care ar putea sa apara intre UTILIZATOR si CREATIVEFOOD sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

11.e. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

11.f. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

12. DISPOZITII FINALE

12.a. CREATIVEFOOD isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI.

12.b. CREATIVEFOOD nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

12.c. CREATIVEFOOD isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare. Exceptie fac paginile in care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora si unde nu vor fi introduse bannere de natura concurentiala

Operator de date personale inregistrat cu nr.16844 / 31.05.2010 la ANSPDCP